четвъртък, 30 април 2015 г.

#NoBuyMay - начало


Здравейте, момичета :)
От известно време из бюти средите срещам предизвикателството No Buy . Накратко - предизвиквате себе си да не харчите за нещата, които обикновено го правите - козметика, дрехи и т.н. и накрая изчислявате колко сте спестили. Аз реших да го направя по малко по-различен начин, а именно - предизвиквам себе си да не харча пари за козметика (освен, ако не ми е наложително или не се сблъскам с някаква много изгодна сделка) през месец май. Накрая на месеца ще ви покажа всичко, което съм купила (ако имам някакви покупки) и ще споделя причината да го направя.
Определено напоследък харча доста повече, отколкото би трябвало за козметика. Натрупала съм доста неща, които почти не използвам.
Мисля, че #nobuy е доста добър начин да си припомним, че не предметите ни правят щастливи. Не материалното трбва да ни определя като личности. Дали живееш в палат или палатка, носиш обувки за 500 лв. или за 10 лв., на пръста ти грее пръстен с диамант или пръстена, който носиш още от дете... дали това е важно или важно е какво правиш за света около теб, какво оставяш след теб, как влияеш на хората, около теб?
В днешния материален свят, не само се превърнахме в материални момичета, ние робуваме на стандартите, на "хаштага". Наскоро Tanya Burr каза, че толкова е свикнала на пише в twitter, че един слънчев ден, когато си помислила за хубавото време, тя помислила във вид на  туит "Страхотно слънчево време! " или нещо такова. Това важи за повечето хора, знам :)
Доста се отклоних от темата, но важното е, че #NoBuyMay започва утре. Не знам дали ще се справя, но ще опитам. А вие ?

P.S. Някой беше казал, че човек е истински щастлив тогава, когато е готов да се откаже от всичко. Доста дълбоко можем да стигнем, ако започнем да разсъждаваме над това, но нека просто перифразираме  - и без 30-те си червила пак ще съм щастлива :)

                                                                                                            Love, Adriyana


Няма коментари:

Публикуване на коментар