понеделник, 29 декември 2014 г.

On Focus : Disney Animated Movies

"If you can dream it, you can do it" - Walt Disney



Колко добре го е казал Дисни, а аз бих добавила... ако запазиш способността да гледаш на света като дете, то усмивката и красотата винаги ще са край теб. 
Pеших да започна една нова поредица, наречена "On Focus". Днес на фокус са анимационните филми на Walt Disney и магията на Disney като цяло. Едва ли е нужно да ви обяснявам кой е Уолт Дисни и в каква империя се е превърнало името му, пък и в тази публикация не искам да събирам фактите за Дисни (всеки може да ги прочете, ако желае), а да представя през моя поглед магията, с която се сблъскваме всеки път, щом гледаме анимация.
Да започнем с това, което може би някои от вас знаят. Аз съм голям киноман! Без проблем блогът ми можеше да се казва MakeupMusicMovie :) Обичам не само да гледам филми, обичам киноиндустрията като цяло, мисля, че тя е едно от най-великите неща, създадени от човека. Анимацията пък ми се струва една от малкото реални магии, с които може да се сблъска човек. Потапянето в напълно нереален свят, но все пак толкова истински винаги ми се е струвало много примамливо, не само защото можеш да се откъснеш от всичко и всеки, а и защото биваш емоционално обогатен и "стоплен". Именно заради това не пропускам възможност да напълня очите и сърцето си с една хубава анимация, като най-много харесвам тези на Дисни, разбира се.
Ако днес се чудите какво да правите днес, прочетете следващите редове, аз ще се опитам да изброя няколко причини, заради, които си струва да прекарате част свободното си време в гледане на филми на Дисни.



1. Филмите на Дисни са класика. Както всяка една класика те радват поколение след поколение и никога не ще бъдат забравени. Снежанка от 1937 или Елза от 2015... хубаво е всеки човек, който държи да е информиран да познава поне най-известните герои на Дисни... така да се каже - от обща култура. 


2. Филмите на Дисни са с най-красивите анимации. Дори първия пълнометражен филм на Дисни (Снежанка и седемте джуджета) е толкова майсторски направен, че е ясно какви гениални художници работят за най-известната компания в света. Анимацията на Дисни ни пълни очите с хиляди цветове, които иначе не различаваме с забързаното сиво ежедневие.


3. Филмите на Дисни винаги носят послание, над което няма как да не са замислите. Било то за истинското приятелство, любовта или предателството все има нещо, над което да помислиш след края на филма. 


4. Във фимите на Дисни доброто винаги побеждава. Няма как да останете разочаровани след края, защото всеки филми завършва така, както трябва... с happy end.


5. Филмите на Дисни имат най-добрите саундтраци. Музиката е голяма и много важна част от всеки филм. Не само, че сцените са изпълнени с много песни, но и те са композирани от едни от най-талантливите композитори и изпълнени от едни от най-талантливите изпълнители. Ако сте любител на хубавата музика - филмите на Дисни са златна мина за вас!

6. Героите от филмите на Дисни се озвучават от едни от най-добрите актьори на Холивуд.

7. Филмите на Дисни са вечни... Ще ги гледате с децата си, внучетата си и пак ще ви напомнят за младостта и първи път, в които сте ги гледали. 

8. Самоиронията често присъства като черта на характера на някои от героите, което също прави филмите доста поучителни.

9. Филмите на Дисни са изпълнени с шеги и майтапи, на които можеш да се превиваш от смях. Винаги има по няколко много комични герои, които разсмиват. 

10. Филмите на Дисни те карат да плачеш. Разбира се, ако си достатъчно емоционален. Мен ме разчувстват всеки път!


11. Филмите на Дисни са истински романтични. Винаги присъства поне една голяма и истинска любов.

 
12. Филмите на Дисни те карат да мечтаеш и да не губиш надежда.


13. И последно, но може би на първо място по важност филмите на Дисни те правят  по-добър човек. Чрез тях ние си припомняме какво е да имаш чиста душа и огромно сърце, чрез тях живее детето в нас. Или може би те съществуват благодарение на децата в нас ? Знам ли, важното е, че ги има :)


Ето и няколко филма, които според мен задължително трябва да видите, ако сте решили да се потопите в света на Дисни. Разбира се има и още много, които ще пропусна и които също са много хубави,  но тези са ми направили най-силно впечатление и аз смятам, че са най-добри :

Snow White and the seven dwarfs (Снежанка и седемте джуджета) - 1937 г.
Pinocchio (Пинокио) - 1938 г.
Dumbo (Слончето Дъмбо) - 1941 г.
Bambi (Сърничката Бамби) - 1942 г.
Cinderella (Пепеляшка) - 1950 г.
Alice In Wonderland (Алиса в страната на чудесата) - 1951 г.
Sleeping Beauty (Спящата красавица) - 1959 г.
The Little Mermaid (Малката русалка) - 1989 г.
Beauty And The Beast (Красавицата и звярът) - 1991г.
Aladdin (Аладин) - 1992 г.
The Lion King (Цар Лъв) - 1994 г.
Dinosaur (Динозавър) - 2000 г.
Brother Bear (Братът на мечката) - 2003 г.
Chicken Little (Чикън Литъл) - 2005 г.
Tinker Bell (Камбанка) - 2008 г. (както и всички останали филми от поредицата)
Up (Нагоре в небето) - 2009 г.
Toy Story 3 (Играта на играчките 3) - 2010 г. (най-добрия от трите филма за мен)
Tangled (Рапунцел и разбойника) - 2010 г.
Brave (Смело сърце) - 2012 г.
Frozen (Замръзналото кралство) - 2014 г.

Със сигурност има още много страхотни филми, които не съм гледала. Не съм видяла и една трета от всички филми на Дисни, но постепенно се надявам да видя всичките.
 
Ето и моят ТОП 3 Най-любими филми на Дисни :
 1. Beauty And The Beast - безспорен фаворит и най-гледан от мен филм през годините!


 
2. Tinker Bell - всички филми от поредицата са страхотни, като най-любим от тях ми е 
Tinker Bell and the great fairy rescue.


3. The Little Mermaid - спокойно можеше да мине и на второ място,защото го обожавам!


Топ 3 на любимите ми песни от филмите на Дисни се припокриват от части с любимите ми филми. Ето ги и тях :

1."Beauty and the beast" от Красавицата и звярът
Песента е продуцирана от един от най-добрите световни комозитори Walter Afanasieff, който помага за написването на един от най-добрите песни на Марая Кери. Песента се изпълнява от Селин Дион и Peabo Bryson. 



2."A whole new world" от Аладин
Интересното е, че един от певците в дуета отново е Peabo Bryson. Дуетния му партньор този път е Regina Belle. И продуцент отново е Уолтър Афанасиеф. Ама че съвпадение, а? :)


3."Part Of Your Wold" от Малката русалка 
Тя е в  изпълнение на Jodi Benson. Насладете й се :)



 Ще се радвам да споделите кои са вашите любими анимационни филми на Дисни!


                                                                                                             Love, Adriyana

Няма коментари:

Публикуване на коментар