вторник, 4 ноември 2014 г.

Лесен и полезен домашен демакиант

Здравейте :)Преди време четох една рецепта за домашен дегримьор и най-накрая се реших да я направя. Когато днес видях, че тоалетното ми мляко е свършило си спомних за нея и ето я тук. Продуктите, които ще ви трябват, ако и вие решите да я изпробвате са :


- масла за лице на Ikarov (или на друга марка)
- розова вода


Маслата, които аз използвах са от бадем и авокадо. Смесих по около половин шишенце (около 25 ml). След това на очи добавих розова вода, толкова, че да се  получи лека, по-скоро водниста смес. Вие можете да направите консистенцията такава, каквато на вас ви харесва. След това сипах  полученото в празна опаковка от спрей за тяло, която предварително е много добре почистена и изпарена. Сместта стои на два слоя в шишето, защото маслата изплуват отгоре, а водата стои отдолу. Преди да го използвате разклатете добре, за да се смесят. Най-добре е да стои на прохладно място, но не в хладилник.

Много съм доволна от полученото, защото освен, че почиства гримът перфектно, не остава мазно усещане по кожата и не щипе. Тъй като маслата и розовата вода са естествени продукти те подхранват кожата и правят този дегримьор много по-добра инвестиция от всички тоалетни млека и мицеларни води, с които е претъпкан пазара. Разбира се не се отказвам и от любимата ми Биодерма, но това е една доста добра алтернатива, от която ще се възползвам в бъдеще.

Надявам се и вие да останете доволни от тази рецепта :) Споделете в коментарите, ако е така !

                                                                                                Love , Adriyana

Прочетете още :
Пилинг маска от киви и кисело мляко - http://makeupmusicme.blogspot.com/2014/04/makeupmusicme.html

Харесайте страницата ми в facebook - https://www.facebook.com/pages/Makeup-Music-Me/260533477449267?ref=br_tf

Няма коментари:

Публикуване на коментар